Oppsummert fra teknisk kontroll 2019

Publisert av Bente Hørtvedt den 21.08.23.

Årets tekniske kontroll på Notodden trafikkstasjon ble gjennomført den 13. mai 2019. Flyttingen av datoen kom fordi gutta på trafikkstasjonen var opptatt med kurs på opprinnelsesdagen.

På den 13. mai møtte det 12 bobiler og 2 campingvogner på den tekniske kontrollen. Gutta som jobber på trafikkstasjonen tok bremsetest, sjekket lys og så både over og under biler og vogner for å få sjekket ut tilstanden. Styrets eminente ekspert på gass Eirik Skoglund sjekket at gassystemer i campingvogner og bobiler var tilfredsstillende etter krav. Elektrikker Joakim M Brunsvik sjekket at det ikke var jordingsfeil og at strømmen fungerte på biler og vogner. Gerd Irene Aaker som er vår sekretær i styret så til at alle ble riktig registrert. Finn Andersson dro i gang vaffeljernet og kaffen så tiden utenfor biltilsynet ble en hyggelig stund for alle fremmøtte.

Oppfordringen fra Biltilsynet/Statens Vegvesen er at vi som kjører bobil, campingvogn eller buss etter veien stiller opp på denne kontrollen for å få sjekket bremser før man legger ut på langtur. Jo flere på slike kontroller, jo bedre for sikkerheten til både dem selv og andre medtrafikanter.

Tiden gikk også med til litt sosialt og utveksling av gode råd før en ny campingsessong.