Pinsetur til Hamburg 2022

Pinsetur til Hamburg 2022

Publisert av Bente Hørtvedt den 21.08.23.

En invitasjon fra Rotwein og Merlot førte til tur for medlemmer av NBCC avdeling 163 Kongsberg og omegn. Turen startet om kvelden onsdag den 1 juni med 8 medlemsenheter som var samlet ved kaien til Color Line i Larvik, alle var klare for tur. Om morgenen torsdag den 2 juni kl. 8.00 forlot SuperSpeed 2 Larvik kaianlegg med medlemmene om bord. Kursen var satt til Hirtshals, underveis på båten spiste medlemmene en nydelig frokost. SuperSpeed 2 ankom Hirtshals kl. 11.45.

Hele ekvipasjen var ute og på vei til Tyskland på rekordtid ca. kl. 12.15. Etter noen raske stopp underveis med tanking av diesel og påfylling av vann gikk turen gjennom Danmark som en røyk, og ankom Scandinavian Park samlet ca. kl. 17.00. Noen rakk å ta en liten handletur, men med tanke på at vi skulle videre forholdvis tidlig dagen etter ble det raskt kvelden.

Fredag dag 3 Kl. 9.00 var alle klare for turen videre til Knaus Camping i Schnelsen, en reise på knapt 1 og en halv times kjøring. Med tanke på at flere var ukjent med kjøring på tyske motorveier ønsket vi å ha god tid. Det viktigste var å være på campingen før kl. 12.00 fordi campingen hadde stengt for innlosjering mellom kl. 12.00 og 14.00. Alle ankom campingen i god til før kl. 12.00 og innsjekkingen gikk helt smertefritt takket være Brittas myndige dirigering.

Lørdag dag 4 opprant med strålende sol og god varme. Hovedmålet for dagen var å komme på Miniatyrmuseet før kl. 15.00. Noen hadde funnet ut at det ble tid til å se seg rundt i Hamburg og vi dro alle tidligere inn til sentrum der vi koste oss med litt mat og drikke.

Britta og undertegnede ordnet med billetter til alle, og medlemmene ble loset trygt inn på et utrolig flott museum. På museet var det mye flott å se på, som for eksempel var det tro kopier av Grand Canyon, italienske byer med tog og biler, sveitsiske alper og Bergen brygge.

Utrolige detaljerte kopier av flyplasser med fly som kom inn for landing mens andre tok av og forsvant inn gjennom en vegg til et annet rom. Det var utspekulerte togbaner som gikk i både tak, gulv og vegger samt trapper. Det florerte med biler, busser og taubaner. Museet var i 3 etasjer og hadde en fantastisk detaljrikdom og en pirkejobb uten sidestykker for å få alt på plass. Undertegnede ble imponert over størrelsen og mente besøket var verdt hver eneste krone.

Søndag dag 5 var avsatt til en rundtur med båt i Hamburg havn. Det ble fortalt at servering var om bord på turen, og at båten gikk som normalt. Dessverre gikk ikke denne båten fordi det var for få folk som hadde meldt sin interesse for båttur denne dagen. Det ble derfor henvist til en annen båt. Båten som ble brukt tok en kortere runde fordi det var lite vann i kanalene, det ble litt mat og drikke om bord.

Mandag dag 6 kom med fint vær og planen var å dra av gårde til Friedrichstadt for en fridag med egentid i byen med en idyllisk liten dorf med mange flotte bygninger og en særegen arkitektur. Været var ikke så godt i Friedrichstadt der det regnet og blåste en del, så dagen her ble ikke helt som planlagt.

Tirsdag dag 7 var det avreise fra igjen, denne dagen reiste vi til Aalborg. På reisen til Aalborg ble det noen stopp for mer proviant.

Onsdag dag 8 tok vi det med ro siden det var regn i luften, regnet ga seg noe utover dagen. Denne kvelden var avsatt til felles middag kl. 18.45 på restauranten Flammen. Flammen er en fantastisk restaurant som ligger i sentrum av Aalborg. Det ble servert middagsbufe, med retter av fisk og skalldyr, kjøttretter av kenguru, villsvinkjøtt, oksekjøtt og flere fine pølsevarianter. Det ble en meget verdig og fin avslutning på en flott medlemstur.

Undertegnede Rotwein og Merlot håper alle hadde en fin tur med mange opplevelser sammen med oss, så får tiden vise om det blir nye turer til nye steder en annen gang.

Auf Wiedersehen.

Referatet er omskrevet av Grete Bilden.